Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Sındırgı'da festival hazırlıklarına başlandı

Sındırgı

Yağcıbedir diyarı, pehlivanlar mekânı, kahramanlar yurdu Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde 16.sı gerçekleştirilecek olan Sındırgı Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri hazırlıklarına başlandı.

Yağcıbedir diyarı, pehlivanlar mekânı, kahramanlar yurdu Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde 16.sı gerçekleştirilecek olan Sındırgı Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri hazırlıklarına başlandı.
Bu yıl ilk defa kapalı pazar yerinde yapılacak festival için Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Uygar Çelik ve Birim Amirleri incelemelerde bulundu.
3 Eylül Çarşamba günü başlayacak Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri 6 Eylül Cumartesi günü sona ereceği belirtildi. Festival kapsamında Ata sporu Yağlı pehlivan güreşleri, Cirit gösterileri, trap atışları, bisiklet yarışları, yerli ve yabancı konuk gösterileri yer alacak.
Festivalin daha renkli ve yoğun katılımlı geçmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Yavaş, “Bu yıl 16. kez gerçekleştireceğimiz Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günlerinin fuar ortamında geçmesi için çalışıyoruz. Festivalin daha düzenli yapılması, ulusal ve uluslararası alanda Sındırgı’nın tanıtımına katkı sağlaması, yaşanabilecek sorunlar ve bu sorunların nasıl giderileceği konuları üzerinde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Daha önce Belediye önünde ve Cumhuriyet meydanına kurulan stantları Kapalı Pazar yerine alacağız. Bütün etkinlikler Pazar yerinde yapılacağı için festivalimiz bir fuar ortamında geçmiş olacak. Kurulacak olan stantlarda Sındırgı esnafı yapmış oldukları el işlemelerini, yetiştirdikleri ürünlerini ve hünerlerini bu stantlarda ilçemize gelen misafirlere sergileyecek. Sındırgı’nın kültürünü, örf ve adetlerini ilçemize gelen misafirler 4 gün sürecek festival boyunca yakından görebilecekler” dedi.
Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günlerinde Uğur Işılak konseri ve Şiir Dinletisinin yanı sıra değişik etkinliklerin olacağı ifade edildi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı